vrijdag 30 augustus 2013

Smyrna tapijtjes

Deze smyrna tapijtjes, reeds meer dan 2O jaar geleden gemaakt.
Mickey Mouse heb ik voor mijn petekind (ondertussen al 24 jaar), en Mini Mouse heeft mijn zus gemaakt voor haar petekind gemaakt ( nu al 21 jaar).
De tapijtjes waren ergens op zolder terecht gekomen (bij oma), en bij het opruimen daar terug gevonden... en nu liggen beide tapijtjes aan Thibo zijn bed.
 
 

We vonden indertijd de juiste kleuren smyrna wol niet... gewoon acyl garen gebruikt, en de stukjes zelf geknipt, met behulp van een blokje...
De tapijtjes kunnen gewoon mee in de waswachine als ze vuil zijn... lekker handig...!!!

maandag 26 augustus 2013

Vaderdag geschenkje...

Dit bord had mijn zoontje voor vaderdag gemaakt op school.
Nu had hij dus een probleem... aan wie zou hij het geven...aan zijn papa, of aan zijn +papa Wim.?
Hij had het op school maar één keer kunnen maken, de tijd was te beperkt om het 2x te doen.
Ik had daar meteen al een oplossing voor gevonden, we maken het gewoon na hé Thibo...!!!
De foto wat erin stond even ingescand en afgedrukt, een taartbodem had ik  nog liggen... en de verschillende soorten pasta ook natuurlijk.
Dan is Thibo er aan begonnen, pasta plakken... goed laten drogen... goud spuiten... en zijn foto erin.
Nadien nog een ronde canvas doek beschilderd met glitter verf (acryl)... het bord erop geplakt....  en klaar...!!!

Thibo en ik (op verzoek van Thibo) waren al eerder die week naar de kado winkel (action)  en bij C&A voor een kado bon geweest (omdat dit +papa Wim zijn lievelings winkel is)... omdat Thibo anders geen kado'tje had voor zijn +papa.
... en dan  toch nog Thibo zijn zelfgemaakt  kado erbij... (kado'tjes genoeg nu...!!!)
+PAPA Wim was zeer tevreden met de verwennerij... het bord heeft meteen een plaatsje aan de muur gekregen.

Krijt bordje

Een krijt bordje gemaakt...
 
 
 
Een houten plankje, met bord verf beschilderen... enkele latjes in verstek zagen... de latjes op het bord lijmen... een laagje vernis op de rand. De houten figuurtjes die ik nog op de rand geplakt heb, heb ik eens gekocht bij zeeman of wibra. Het was de eerste keer dat ik een zaag in mijn handen had..., het ging  goed, en alles paste... yeah...   :-)
Dit was een leuke activiteit om te doen, met een mooi resultaat.

zondag 25 augustus 2013

Schilderijtjes voor Thibo

Een tijd geleden al gemaakt, deze schilderijen  van Knorretje en Pooh Bear.


Ik heb deze gemaakt met aquarel potloden... maar heb die potloden niet gebruikt zoals het hoort. Voor Pooh bear en Knorretje heb ik de punt van de potlood  telkens in water gesopt, en daardoor dit mooie effect verkregen. De achtergrond is eerst gekleurd en dan met penseel gedaan (zoals het hoort).
Mijn zoontje is er superblij mee... ze hangen mooi boven zijn stapelbed.

vrijdag 23 augustus 2013

Baby kleertjes

Deze schattige kleertjes, heb ik gebreid toen ik zwanger was van mijn zoontje Thibo.
 


 
 
Dit waren breipakketjes (garen en en patroon). Super leuk om te doen, en snel klaar zo in't mini hé.
Mijn zoontje heeft de vestjes één keer gedragen... en dan waren ze al te klein... :-)



donderdag 22 augustus 2013

Schilderen met mijn zoontje Thibo

Gisteren hebben mijn zoontje Thibo en ik wat geschilderd. Samen hebben we de gipsen zonnetjes, die ik een tijdje geleden al maakte, maar eens een kleurtje gegeven. En dat vindt Thibo super hé, kliederen met verf en penseel. Meneer had al meteen zijn t-shirt uitgetrokken, 't is ook zo een knoeipot hé... :-)   Na het schilderen, verf in de haren, op zijn gezichtje en op zijn buikje...
 


 

 

 
 
Deze laatste grotere zon... heb ik jaren geleden al gemaakt, maar nu pas een foto van genomen. Deze heeft eens opnieuw een laagje kleur nodig (zoals je kan zien op de foto)... maar dat is voor een andere keer...
 

Beren breien

Mijn allereerste beertjes die ik heb gebreid... (al jaren geleden gemaakt, maar nu pas een foto van genomen)...  pfff... lijken niet echt op beertjes maar meer op monstertjes. Ze zijn echt lelijk maar toch heeft mijn zoontje der al veel mee geknuffeld. Ik heb het patroontje, helemaal gevolgd... en toch... niet echt een beer hé...
 
 
De volgende beren familie, is al wat beter gelukt... wel met een ander patroon.

 
Het roze beertje heb ik al enkele keren kado gegeven bij een kraambezoek, en er dan de naam van het kindje (meisje) opgenaaid.

woensdag 21 augustus 2013

Nog meer sfeer lichten...

Een knutsel middag met mijn zoontje... een leuk sfeer lichtje maken...

 
eerst yoghurt potje (aldi) verven met acrylverf, foam stickers erop plakken, kaartje eraan en er een waxine lichtje inzetten... en klaar.! :-)  

Het is niet zo'n duidelijke foto (sorry)... dit sfeerlichtje is gemaakt van een plastic bekertje en een cd. Bekertje in dunne reepjes knippen (tot zo een halve cm boven de bodem), op cd plakken en goud spuiten. Glaasje met waxine lichtje erop gezet ... en klaar...!
Dit hoort bij m'n kerstversiering van vorig jaar... ik heb ze ook gemaakt met aan beide kanten een bekertje, gaatje in de cd, koordje eraan... en in de kerstboom gehangen. De foto's van de kerstversiering post ik later nog wel eens.


       
Dit heeft mama alleen geknutseld... met contour pasta en glasverf... zoals je ziet, een talent ben ik niet hé... ;-)    Ik vond het erg moeilijk op zo'n bol voorwerp werken met glasverf.


Deze bol heb ik gemaakt, de schotel eronder is gekocht.
Zo begin je eraan... piepschuim bol in 2 delen, in het onderste deel van de bol wat gips gieten (en laten drogen) om het wat zwaarder te maken, zodat hij straks ook blijft staan. Dan de bol dichtdoen en afplakken. In het bovenste deel van de bol heb ik met een scherp mes (breekmes) een rondje uitgehaald waar ik een glaasje van waxine lichtje heb ingeplakt. Vervolgens beginnen beschilderen met powertex, laten drogen en een laagje stone-art erop. Dit een aantal keer herhalen. Na het laatste laagje stone-art, met een beetje shuurpapier over de bol gegaan, om dit effect te bekomen. Waxine lichtje erin ... en klaar...!!!  Ik had best nog een aantal lagen meer erop gezet, dan zag je de plakband niet meer zitten. Al doende leert men hé...  

Speenketting muisje

Dit muisje heb ik gemaakt van een restje (donder blauw) wat ik nog van m'n granny square buideltas had. Wanneer ik startte met het muisje, twijfelde ik of dit restje wel genoeg was... en ja hoor... net genoeg... nog geen 20cm draad meer over.

 Het patroontje komt van Grietjekarwietje en kan je hier vinden.


dinsdag 20 augustus 2013

Sfeer licht

Deze hebben mijn zus en ik gemaakt als tafel decoratie voor het verrassingsfeest voor mama haar 70ste verjaardag. De genodigden, mochten nadien zo'n leuk sfeer licht mee naar huis nemen als herinnering aan deze leuke dag.

Het is een ouderwetse inmaak bokaal... lijnen  erin trekken met lijm (pritt), wat schelpenzand erin  (even afdekken en schudden, de zand blijft nu aan de lijm plakken). Versierd met zoutdeeg figuurtjes (hartjes en sterren) en een kaartje eraan. Dit hebben we met een koordje en wat raffia rond de pot geknoopt. De kids (mijn zoontje en zijn neefje) hebben helpen knoeien met het zoutdeeg... en natuurlijk vonden ze dat heel erg leuk. Een laagje zand in de pot doen, en een groot waxine lichtje... en klaar!!!

zondag 18 augustus 2013

Starten maar...

Ik ben nog maar sinds kort begonnen met amigurumi haken. Helemaal geen ervaring dus... maar toch al best tevreden over het resultaat. Het kan enkel maar beter worden hé... :-)
Ezeltje Iejoor , het patroontje komt van kandjdolls
Het patroontje voor de hartjes vond ik op de blog van sparkelz-creatief

Het beertje is gebreid... stond in een boekje dat ik kocht bij zeeman.

Voor een beginner vind ik dit best al oké... toch?